Serena Spa logo

Energieverbruik

Serena Spa

Energieverbruik

Wat kost een jacuzzi aan stroom? Die vraag wordt vaak aan ons gesteld en dat is heel begrijpelijk. De kosten van het stroomverbruik van een jacuzzi kunnen namelijk best hoog zijn bij slecht geïsoleerde jacuzzi’s, en daarmee is het energieverbruik een belangrijk onderscheid tussen de verschillende spa merken. Het verschil in energieverbruik tussen een niet- of slecht geïsoleerde jacuzzi en een kwalitatieve jacuzzi kan honderden tot duizenden euro’s per jaar zijn. Een iets duurdere, maar goed geïsoleerde jacuzzi verdiend zichzelf dan ook binnen 3-5 jaar terug.

Wij kunnen met trots zeggen dat een Serena Spa de best geïsoleerde spa is van Nederland. Dankzij de unieke full-foam isolatie kunnen we het stroomverbruik beperken en verbruikt onze spa per maand slechts 100 – 150 kWh aan stroom. 

Volledig geïsoleerd

Full-foam isolatie

Met full-foam isolatie wordt de hele binnenkant van uw spa ingepakt in een dik pak met isolatie. Niet alleen de kuip maar ook de honderden meters leidingwerk onder uw spa worden hiermee volledig geïsoleerd. 

Voordelen full-foam isolatie

  • De allerbeste isolatiewaarde. De laagste energierekening
  • De kuip en al het leidingwerk is volledig geïsoleerd
  • Het leidingwerk wordt ondersteund waardoor er minder kans is op lekkages
  • Het warme water geeft geen warmte af aan de omgeving
Spa met maatwerk ombouw met padouk

Volledig geïsoleerd

Gevormde bodemplaat

Vanzelfsprekend is de lagere omgevingstemperatuur van de jacuzzi een belangrijke reden waardoor de jacuzzi afkoelt. Kou die uit de grond omhoog trekt is echter ook een belangrijke oorzaak van warmteverlies. Een goede jacuzzi staat daarom niet vlak op de grond maar heeft een voorgevormde bodemplaat. Hierdoor zit er een luchtlaag tussen de grond en de jacuzzi. Alleen het frame van de jacuzzi rust op de grond.

Op deze pagina leggen wij u alles uit over de verschillende soorten isolatie in een spa. 

Veel gestelde vragen

Ja, u doet er verstandig aan om de jacuzzi altijd aan te laten staan. Dit zorgt namelijk voor een lager energieverbruik. Als u de jacuzzi iedere keer uit zou schakelen, moet het water bij gebruik weer worden verwarmd om op de juiste temperatuur te komen. Dit kost veel stroom en resulteert in hogere energiekosten dan wanneer u de jacuzzi aan laat staan de de temperatuur op peil wordt gehouden. Bijkomend voordeel is dat u op ieder moment kunt instappen.

Pas wanneer u echt voor een langere periode (lees min. 3 weken) vertrekt kan het rendabel zijn om de jacuzzi uit te schakelen. 

Dit hangt natuurlijk af van hoeveel u deze gebruikt en welk merk en model jacuzzi u aanschaft. Door onze full foam isolatie hebben we het gemiddelde stroomverbruik van een Serena spa weten te beperken tot 100-150 kWh per maand.

Voor het antwoord hierop verwijzen we u graag naar deze pagina, waar we alles uitleggen over de verschillende soorten isolatie.

Bezoek onze showroom en laat u inspireren

Maak een afspraak voor persoonlijk advies!

Showroom bezoeken?

Tijdens de vakantie is onze showroom gewoon geopend. Door een lagere bezetting verzoeken wij u om een afspraak te maken als u ons wilt bezoeken. Zo weet u zeker dat er iemand beschikbaar is die de tijd voor u heeft.