Spa Collectie

Energieverbruik

Het belangrijkste onderscheid tussen de verschillende spa merken is het energieverbruik. Het verschil in energieverbruik tussen een niet- of slecht geïsoleerde jacuzzi en een kwalitatieve jacuzzi kan honderden tot duizenden euro’s per jaar zijn. Een iets duurdere jacuzzi verdiend zichzelf dan ook terug binnen 3-5 jaar.

Een Serena Spa is de best geïsoleerde spa van Nederland. Dankzij de unieke full-foam isolatie verbruikt een Serena Spa per maand slechts  100 – 150 kWh.

 
JACUZZI GEÏSOLEERD

Full-foam isolatie

Met full-foam isolatie wordt de hele binnenkant van uw spa ingepakt in een dik pak met isolatie. Niet alleen de kuip maar ook de honderden meters leidingwerk onder uw spa worden hiermee volledig geïsoleerd.

 

Voordelen full-foam isolatie

  • De allerbeste isolatiewaarde. De laagste energierekening
  • De kuip en al het leidingwerk is volledig geïsoleerd
  • Het leidingwerk wordt ondersteund waardoor er minder kans is op lekkages
  • Het warme water geeft geen warmte af aan de omgeving

Gevormde bodemplaat

Vanzelfsprekend is de lagere omgevingstemperatuur van de jacuzzi een belangrijke reden waardoor de jacuzzi afkoelt. Kou die uit de grond omhoog trekt is echter ook een belangrijke oorzaak van warmteverlies. Een goede jacuzzi staat daarom niet vlak op de grond maar heeft een voorgevormde bodemplaat. Hierdoor zit er een luchtlaag tussen de grond en de jacuzzi. Alleen het frame van de jacuzzi rust op de grond.

 

In deze blog leggen wij u alles uit over de verschillende soorten isolatie in een spa.