Serena Spa logo

Jacuzzi onder overkapping

Goed om te weten

Jacuzzi onder overkapping

Als de plannen gemaakt gaan worden om de tuin aan te pakken dan is er één combinatie wat niet mag ontbreken in uw nieuwe tuin: een jacuzzi onder overkapping. Beeld u zich in: het warme water in de spa is rond de 37 graden, onder een prachtige jacuzzi overkapping staat uw spa te stralen in uw nieuw aangelegde tuin, niets houdt u meer tegen om te genieten van de wellness in eigen tuin.

Jacuzzi overkapping

Een overkapping in de tuin zorgt voor veel voordelen. Vaak zien we dat de tuin een plek heeft waar minder gebruik van gemaakt wordt bijvoorbeeld doordat de zon er niet of nauwelijks schijnt, juist dat is een perfecte plek voor een jacuzzi overkapping! Zo wordt de “ongebruikte” plek in de tuin ineens een prominent onderdeel van de tuin. Om de nieuwe plek in de tuin nog meer comfort te geven wordt er vaak een jacuzzi onder de overkapping geplaatst.
Zo kunt u het hele jaar genieten van het warme water en de unieke en luxe massage die een spa van Serena Spa u biedt.
De hoge kwaliteit spa kunt u zelf samenstellen zodat deze perfect past in de stijl van de tuin.
Voordelen van een jacuzzi overkapping op een rij:

  • Beschermt u tegen regen, wind, hagel, sneeuw en felle zon.
  • Zorgt voor privacy
  • Geniet het hele jaar van uw Serena Spa of hottub
  • Vergunningsvrij te plaatsen
  • Veel mogelijkheden qua stijl en uitstraling

Weersinvloeden

Moet een jacuzzi onder
een overkapping of niet?

Een jacuzzi hoeft niet per se onder een overkapping te staan. Een jacuzzi is gemaakt om de felle zon en grote regenbuien aan te kunnen. Een jacuzzi wordt afgedekt met een cover zodat er geen vuil in het water kan komen. Ook houdt de cover de verdamping van het water tegen.

Een Serena Spa wordt op maat gemaakt, hierdoor zijn er ook verschillende keuzes in afwerking van omkasting en kuip.

Een omkasting van aluminium is onderhoudsvrij en kan het beste tegen weersinvloeden.
Een omkasting van hout zorgt voor een natuurlijke uitstraling van de spa en kan ook goed tegen de weersinvloeden, deze omkasting kan wel verkleuren door de zon en regen. Ook onder een overkapping zal het hout van de spa verkleuren.

Een jacuzzi kan ook binnen geplaatst worden, bijvoorbeeld in de badkamer of souterrain. Vaak zien we dan een afwerking van mozaïek, ook wordt de spa dan vaak ingebouwd. 

Stroomverbruik isolatie jacuzzi

Materiaal

Jacuzzi overkapping
hout of aluminium?

Een overkapping voor over uw jacuzzi kan zowel van hout als van aluminium zijn. Beide materialen hebben zo hun voor -en nadelen.

Een houten overkapping heeft een prachtige luxe uitstraling, maar kan door de weersinvloeden wel van kleuren veranderen (vergrijzen). Een aluminium overkapping is erg onderhoudsvriendelijk, maar door de strakke uitstraling past deze soms niet in een hele landelijk ingerichte tuin.

Voor het kiezen van een jacuzzi overkapping moet u vooral rekening houden met wat u mooi vindt en wat past bij uw woning en tuin. Natuurlijk is het belangrijk om te kijken naar wat praktisch is, maar ook niet geheel onbelangrijk is dat het een compleet plaatje moet zijn wat precies is wat u voor ogen had.

Er zijn veel verschillende aanbieders van spabaden, hottubs en overkappingen. Serena Spa maakt het verschil doordat we meedenken met de wensen van de klant. Wilt u een spa ingebouwd of juist onder een prachtige overkapping? Bij Serena Spa bent u aan het juiste adres. Wij zetten onze eigen kennis en ons grote netwerk in om uw wellness-oase zo compleet mogelijk in te richten met de beste producten en materialen. Dat noemen we ontzorging!

We helpen u graag bij het realiseren van uw droomtuin. Onze ervaren specialisten staan u graag te woord om uw plannen te bespreken. 

Bezoek onze showroom en laat u inspireren

Maak een afspraak voor persoonlijk advies!

Showroom bezoeken?

Tijdens de vakantie is onze showroom gewoon geopend. Door een lagere bezetting verzoeken wij u om een afspraak te maken als u ons wilt bezoeken. Zo weet u zeker dat er iemand beschikbaar is die de tijd voor u heeft.