Serena Spa logo

Jacuzzi schoonmaken

Waterkwaliteit die beter blijft

Jacuzzi Schoonmaken

U heeft al wat heerlijke momenten meegemaakt in uw jacuzzi. Maar doordat de jacuzzi buiten staat en u zo vaak en intensief gebruikt komt er vanzelfsprekend vuil in terecht. Dit komt omdat u steeds de jacuzzi instapt vanaf de grond die het vuil bevat. Probeer daarom ook om zo min mogelijk vuil mee te nemen de jacuzzi in. Controleer altijd voordat u instapt of de onderkant van de voeten schoon is. Wanneer het vuil uiteindelijk op de bodem blijft liggen zijn hier kleine onderwater stofzuigers voor die bijvoorbeeld de zandkorrels van de bodem af kunnen zuigen zonder dat u het water hoeft te verversen. Hierdoor heeft u een stuk minder vuil wat in de jacuzzi en waardoor de waterkwaliteit beter blijft. Hoe minder vervuiling er dus in uw jacuzzi komt hoe langer u kunt genieten van een heerlijke frisse ervaring in uw jacuzzi.

U heeft de vorige beschreven punten de afgelopen tijd uitgevoerd en hoewel ze zeer van pas kwamen is het nu wel echt tijd geworden om de jacuzzi eens grondig schoon te maken. Het oog wil tenslotte ook wat! Voordat u het water uit de jacuzzi laat lopen is het aan te raden om een Spa Clean tablet in de nog warme jacuzzi toe te voegen. U laat de pompen even draaien. Hierdoor komt alle opbouw die in de leidingen zit los. Nu is ook al het vuil uit de leidingen en kunt de jacuzzi laten leeglopen. Tijdens het verwijderen van het water kunt al een doekje door het bad heen halen. Hierdoor wordt de eventuele viezigheid gelijk meegenomen met het verwijderen van het water. 

Fris en schoon

Filter jacuzzi
schoonmaken

Vervolgens kunt u de jacuzzi filter schoonmaken. Het is erg belangrijk om de filter schoon te maken. Deze kunt u nog 1 maal reinigen met de Spa Filter Clean tabletten. Dit doet u door filter in een emmer warm water te plaatsen met de filter. Het vuil weekt zich los. Na een aantal uur losweken en de filters afgespoeld te hebben kunnen de filters nog een ronde mee. Wanneer de filters zich weer vullen met vuil is het aan te raden om nieuwe filters aan te schaffen.

Wanneer de jacuzzi helemaal leeggelopen is kan de grondige poetsbeurt beginnen. U begint met het uitnemen van alle jets. Deze kunt u stuk voor stuk schoon maken. Door dat u deze ook schoonmaakt wordt al het vuil wat ook nog binnen in of aan de achterkant van de jets plaats vind weg gehaald. Deze kunnen straks ook weer heerlijk schoon en fris de jacuzzi in. Wanneer deze klus geklaard is kunnen alle gaten waar de jets uit komen ook afgenomen en schoongemaakt worden met een zachte doek. Vaak is de plek waar het pakkingmateriaal van de jet zit een plek waar vuil zich opbouwt. Deze plekken zijn lastig schoon te krijgen wanneer de jets nog plaats vinden in de jacuzzi. Als dit gebeurd is kunt u met de tuinslang het bad van binnen nog eens naspoelen. Het water wat weer in jacuzzi komt laat u er vervolgens weer uit lopen. Nu nog een laatste keer met een droge zachte doek door de jacuzzi heen en al het vuil is uit de jacuzzi. De jets kunnen weer terug op de plek en hij is weer klaar om te vullen met schoon water.

Nu de hele binnenkant van de jacuzzi is gereinigd is het belangrijk om ook de buitenkant van de jacuzzi aandacht te geven. We beginnen met het schoonmaken van de omkasting. Door het opspattende water van bijvoorbeeld regen komt er op de onderste 20 cm van de omkasting vaak een rand met wat zand en andere soorten vuil. Voor de omkasting kunt u een emmer met warm water maken met een niet bijtende vorm van schoonmaakmiddel daarin. U kunt de hele omkasting afnemen met het sopje. Probeer goed in alle hoekjes en gaatjes te komen. Wanneer de hele omkasting goed gereinigd is kunt u deze naspoelen met de tuinslang. Wanneer er geen vuil meer op de omkasting zichtbaar is kunt u de omkasting afnemen met een droge doek. Hierdoor voorkomt u eventuele vlekken. Wanneer u een jacuzzi heeft met een houten omkasting kunt u er nog voor kiezen om de gehele omkasting licht op te schuren. Deze verzegeld u vervolgens weer met de juiste beits of olie. Hierdoor is de houten omkasting weer helemaal beschermd tegen alle weersinvloeden. 

Massagekracht

De juiste behandeling

Heerlijk vers water

Verder is het ook erg belangrijk de cover de juiste behandeling te geven. De cover zorgt ervoor dat er geen vuil van buiten de jacuzzi in het water komt. Ook zorgt de cover ervoor dat het water op temperatuur blijft wanneer u geen gebruik maakt van de jacuzzi. Een erg belangrijk onderdeel van de jacuzzi dus. Door de tijd heen zal er zich wat vuil opbouwen op de cover. Dit komt doordat er bijvoorbeeld bladeren van de bomen op de cover blijven liggen. Bij de cover kunt u beginnen om de cover schoon te maken met warm water met daarin een niet bijtend schoonmaakmiddel. Hiermee kunt u het ergste vuil van de cover verwijderen. Vervolgens kunt u de hardnekkige vlekken verwijderen met het product cover clean. Wanneer de cover weer helemaal schoon is kunt u deze verzegelen met het product Cover Shine. Hierdoor zal het vuil een stuk minder aan de cover blijven plakken en blijft de kleur van de cover beschermt tegen de UV-straling van de zon. Nu ziet de cover er weer fris en schoon uit en kan hij er weer tegen aan.

Het is weer tijd om de jacuzzi te vullen met heerlijk vers water. Zorg ervoor dat gelijk de juiste onderhoudscomponenten weer worden toegevoegd zodat u weer zo lang mogelijk kan genieten van uw heerlijke jacuzzi. Na de grondige schoonmaakbeurt staat de jacuzzi dan weer te stralen in de tuin. Echt om van te genieten! 

Bezoek onze showroom en laat u inspireren

Maak een afspraak voor persoonlijk advies!

Showroom bezoeken?

Tijdens de vakantie is onze showroom gewoon geopend. Door een lagere bezetting verzoeken wij u om een afspraak te maken als u ons wilt bezoeken. Zo weet u zeker dat er iemand beschikbaar is die de tijd voor u heeft.