Serena Spa logo

Hoeveel weegt een jacuzzi en waarom is dat belangrijk?

Ronde spa met zwarte afwerking
Het gewicht van een jacuzzi wordt voornamelijk bepaald door de kwaliteit van de materialen die bij de productie worden gebruikt. Hoogwaardige materialen zoals versterkt kunststof, staal en hout zorgen voor een duurzaam en stevig product, maar voegen ook aanzienlijk gewicht toe aan de jacuzzi. Het is essentieel om dit gewicht te kennen omdat de ondergrond waarop de jacuzzi komt te staan, stevig genoeg moet zijn om dit gewicht te dragen. Een stevige ondergrond voorkomt verzakking of andere structurele problemen, vooral tijdens het gebruik wanneer de jacuzzi gevuld is met water en mensen.

Vlak, stabiel, sterk en veilig

Wanneer u overweegt een jacuzzi aan te schaffen, is het belangrijk om na te denken over de locatie waar u deze wilt plaatsen. Of het nu gaat om een terras, een balkon of een speciaal aangelegde ruimte in de tuin, de ondergrond moet niet alleen vlak en stabiel zijn, maar ook voldoende draagkracht hebben. Dit voorkomt dat de jacuzzi gaat verzakken, scheuren of dat er andere schade ontstaat die het gebruik ervan onveilig zou kunnen maken. Daarnaast speelt het gewicht van de jacuzzi ook een rol bij de installatie en het transport ervan. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte en de juiste middelen beschikbaar zijn om de jacuzzi veilig op zijn plaats te krijgen.

Wat is draagkracht?

Draagkracht is de maximale belasting die een ondergrond kan dragen zonder dat deze beschadigd raakt. Bij het plaatsen van een jacuzzi is het cruciaal om niet alleen rekening te houden met het gewicht van de lege jacuzzi, maar ook met het water en het gewicht van de gebruikers tijdens het gebruik. Bijvoorbeeld, een jacuzzi met een capaciteit van 4 personen zal een andere belasting hebben dan een jacuzzi voor 6 personen. Dit betekent dat de ondergrond niet alleen ruim genoeg moet zijn, maar ook de nodige stevigheid moet hebben om het gewicht gedurende het gehele jaar te ondersteunen.

Jacuzzi op het dak laten plaatsen

Denk aan de gebruikers

Een standaard jacuzzi kan enkele honderden kilo’s wegen, zelfs als deze leeg is. Zodra u water toevoegt, kan het totale gewicht gemakkelijk verdrievoudigen. Water weegt namelijk ongeveer een kilo per liter, dus een jacuzzi die 1000 liter water bevat, voegt al snel 1000 kilo aan het gewicht toe. Daar komt nog het gewicht van de gebruikers bij. Als u bijvoorbeeld vier personen van gemiddeld 70 kilo elk in de jacuzzi hebt, betekent dit een extra 280 kilo. Dit alles moet worden meegerekend bij het bepalen van de benodigde draagkracht van de ondergrond.

Persoonlijk advies

Samenvattend is het belangrijk om bij het plaatsen van een jacuzzi goed te letten op het gewicht van de lege jacuzzi, het gewicht van het water en het gewicht van de gebruikers. Een stevige ondergrond is essentieel om problemen tijdens het gebruik te voorkomen. Het is ook raadzaam om professioneel advies in te winnen over de draagkracht van de ondergrond waar u de jacuzzi wilt plaatsen. Dit zorgt ervoor dat u lange tijd kunt genieten van u jacuzzi zonder onverwachte problemen.

 

Bent u benieuwd naar het exacte gewicht van verschillende jacuzzi modellen of wilt u weten of uw ondergrond geschikt is? Neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek en ontdek welke jacuzzi het beste bij u past. Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het maken van de beste keuze voor uw situatie. Of u nu een kleine jacuzzi voor 3 personen zoekt of een grotere variant voor 6 personen, wij hebben de kennis en ervaring om u te adviseren over het juiste model en de beste plaatsing. Zo kunt u het hele jaar door genieten van uw jacuzzi, zonder zorgen over de stabiliteit of veiligheid.

Gert Jan Serena Spa

Gert Jan staat voor u klaar
Meer vragen over dit onderwerp?
Neem contact met mij op!

Showroom bezoeken?

Tijdens de vakantie is onze showroom gewoon geopend. Door een lagere bezetting verzoeken wij u om een afspraak te maken als u ons wilt bezoeken. Zo weet u zeker dat er iemand beschikbaar is die de tijd voor u heeft.