Logo Serena spa

Jacuzzi onderhoud

Spa Cambridge
Eindelijk staat hij er dan, de jacuzzi! Hoog tijd om er lekker gebruik van te maken. Om heerlijk te kunnen blijven relaxen tijdens de zonsondergang is het wel belangrijk om de jacuzzi goed te onderhouden en schoon te maken. Hierdoor kunt u ervoor zorgen dat de jacuzzi in topvorm blijft en u eindeloos kunt blijven genieten. Het lijkt alsof dit een hele klus is, maar met de juiste tips en tricks is jacuzzi onderhoud en het schoonmaken van een jacuzzi een fluitje van een cent!

Bekijk onze spa’s

Voorkom jacuzzi onderhoud en schoonmaak met deze tips

Om het onderhoud van de jacuzzi zo minimaal mogelijk te houden is het belangrijk om de volgende stappen te hanteren voordat u de jacuzzi in gaat. Voordat u de jacuzzi ingaat is het belangrijk om u even af te spoelen Zo spoelt u alle make-up en andere verzorgingsproducten van uw lichaam af. Dit voorkomt dat dit niet in jacuzzi terechtkomt. Wanneer dit in het water terecht komt, ontstaat er een filmlaagje van olie op het water die erg lastig af te breken is. Wat de waterkwaliteit nog zwaarder beïnvloed is zwemkleding. Door het wasmiddel en de wasverzachter wat nog in de zwemkleding zit wordt de waterkwaliteit sterk verminderd. Het water kan hierdoor gaan schuimen en troebel worden. Om dit te voorkomen kunt u van tevoren de zwemkleding goed uitwringen in een handwas zonder wasmiddelen.
Massagekracht

De juiste pH-waarde in de jacuzzi

Om het water in de juiste balans te houden is het zeer aan te raden om hier de juiste jacuzzi onderhoudsproducten voor te gebruiken. Dit houdt in dat pH-waarde en de hoeveelheid chloor op de goede niveaus worden gehouden. Hierdoor zorgt u ervoor dat het water 3 tot 4 maanden kristalhelder blijft. Wij kunnen u voorzien van de onderhoudsproducten van o.a. Sparkle of Aquafinesse. Deze producten bevatten een aantal componenten die ervoor zorgen dat het water in balans blijft. Het gaat hier bijvoorbeeld om chloortabletten. Deze plaatst u in een dispenser die u bij de filters plaatst. Een chloortablet voorkomt dat algen of andere bacteriën zich gaan opbouwen in de jacuzzi. Wel is het goed om te weten dat chloor alleen zijn werk kan doen wanneer de pH-waarde op het juiste niveau is. Dit betekent dat de pH-waarde tussen de 7.2 en 7.6 moet zijn. Er zijn teststripjes en pH-meters beschikbaar waarmee u deze waarde kan meten. Zo weet u altijd of u de juiste waardes heeft in uw jacuzzi waardoor het chloor optimaal zijn werk kan doen. Wanneer het chloortablet op is, voegt u simpelweg een nieuw chloortablet toe in de dispenser. Wanneer de pH-waarde niet op peil is, kunt u dit bijwerken met pH-min en pH-plus. Dit voegt u toe in kleine hoeveelheden, na een uur kunt u de pH-waarde opnieuw meten en controleren of deze waarde weer op het juiste niveau zit. Wanneer deze waardes op peil zijn, kunt u weer genieten van het heerlijke kristalheldere water.

Ververs het water iedere 4 maanden

Na 4 maanden te hebben genoten in de jacuzzi zal de waterkwaliteit minder worden. De standaard houdbaarheid van water ligt zo rond de 4 maanden. Iedere 4 maanden is het tijd om het water te vervangen. Voordat u het water uit de jacuzzi laat lopen is het aan te raden om een Spa Clean tablet in de nog warme jacuzzi toe te voegen. U laat de massagepompen van de jacuzzi een kwartier draaien. Hierdoor komt alle opbouw van vuil die in de leidingen zit los. Nu is ook al het vuil uit de leidingen en kunt de jacuzzi laten leeglopen. Tijdens het verwijderen van het water kan u met een doekje het bad schoonmaken. Hierdoor wordt de eventuele viezigheid gelijk meegenomen met het verwijderen van het water. Ook de filters worden verwijderd uit de jacuzzi. Deze kunt u nog eenmalig reinigen met de Spa Filter Clean tabletten. Dit doet u door de filter in een emmer met warm water te plaatsen. Het vuil weekt zich los. Na een aantal uur losweken en de filters afgespoeld te hebben, kunnen de filters nog een ronde mee. Wanneer de filters zich weer vullen met vuil is het aan te raden om nieuwe filters aan te schaffen. Tot slot kunt u een schoonmaakdoek door de jacuzzi heen halen om de laatste overgebleven resten vuil te verwijderen.

Heeft u alle stappen doorlopen, dan is het weer tijd om de jacuzzi te vullen met heerlijk vers water. Zorg ervoor dat gelijk de juiste onderhoudsproducten weer worden toegevoegd zodat u weer zo lang mogelijk kan genieten van uw heerlijke jacuzzi. Na dat harde werk heeft u het tenslotte wel verdiend om even heerlijk uit te rusten onder genot van een heerlijke massage van de jacuzzi. 

Bekijk onze spa’s

Gert Jan Serena Spa

Gert Jan staat voor u klaar
Meer vragen over dit onderwerp?
Neem contact met mij op!

Bezoek onze showroom en laat u inspireren

Maak een afspraak voor persoonlijk advies!

Showroom bezoeken?

Tijdens de vakantie is onze showroom gewoon geopend. Door een lagere bezetting verzoeken wij u om een afspraak te maken als u ons wilt bezoeken. Zo weet u zeker dat er iemand beschikbaar is die de tijd voor u heeft.