Serena Spa logo

Kleurentherapie

Serena Spa brengt verlichting. Niet alleen lichamelijk, maar ook letterlijk! Wat hebben die kleuren voor meerwaarde? In al onze spa modellen zit kleurentherapie in de vorm van led verlichting. Kleurentherapie is het gebruik maken van kleuren om lichaam en geest te stimuleren. In combinatie met het warme water van uw jacuzzi kan kleurentherapie bijdragen aan het veranderen van uw stemming en emotie. Daarnaast kunnen de kleuren er zelfs voor zorgen dat uw gezondheidsvoordelen gaat ervaren.

Betekenis van de kleuren

Ieder spa van Serena heeft een aantal standaard kleuren geprogrammeerd. Dit zijn de kleuren die het meeste bijdrage aan de beleving hiervan.

Rood

Rood activeert het hart en de bloedsomloop. Huidziekten en reuma worden negatief beïnvloed door rood licht. De hersenen, longen en spieren worden positief beïnvloed. Ook helpt de rode kleur bij gebrek aan energie. Het verhoogt de fysieke energie, vitaliteit en weerstand.

Blauw

Blauw werkt verkoelend en verfrissend. Het heeft een positieve uitwerking op slapeloosheid onrust en angst. Het zorgt voor een goede doorbloeding. Blauw verhoogt kalmte, vriendelijkheid, diepgang in emoties en toewijding.

Geel

Geel helpt bij maag en darmklachten. Geel zorgt voor een goede werking van de klieren en activeert het huidslijm. De kleur geel verschaft, behalve een gunstige werking op het humeur, een warm en behaaglijk gevoel. Ook verhoogd geel vrolijkheid, humor, intelligentie en creativiteit.

Groen

Groen werkt rustgevend, verschaft zelfvertrouwen en geeft kracht. De kleur groen helpt bij zenuwkwalen, hoofdpijn, jicht en bij hoesten. Ondersteunt de balans, harmonie, communicatie en aanvaarding.

Paars

Paars is een kleur die staat voor vertrouwen, spiritualiteit, bespiegeling, verandering, inspiratie, intuïtie en geestelijke kracht. De kleur werkt stimulerend op het zenuwstelsel en zorgt ervoor dat het lichaam en de geest weer in evenwicht komt.

Roze

Roze staat voor evenwicht en bescherming. De kleur heeft een kalmerende uitstraling en staat voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Ook geeft het energie aan het hart en bijnieren.

Spa met kleuren

Zoals al eerder vermeld heeft iedere spa van Serena een kleurenprogramma. Standaard wordt er een LED RGB lamp geïnstalleerd. De lamp is gemakkelijk te bedienen via het display van uw spa.

Als extra optie is het ook mogelijk om een waterlijnverlichting toe te voegen aan uw spa. Deze led lampjes worden op het waterlijnniveau geïnstalleerd in de kuip. Met een Serena waterlijnverlichting creëert u uw eigen persoonlijke sfeer, de perfecte wellness-ervaring. Zeker in de avonduren zorgt de juiste verlichting voor extra gezelligheid, maar ook voor een eyecatcher vanaf het terras of vanuit de woning tijdens het gebruik.

Welke kleur past het beste bij uw spabeleving? 

Afspraak maken

Marjon staat voor u klaar
Meer vragen over dit onderwerp?
Neem contact met mij op!

Showroom bezoeken?

Tijdens de vakantie is onze showroom gewoon geopend. Door een lagere bezetting verzoeken wij u om een afspraak te maken als u ons wilt bezoeken. Zo weet u zeker dat er iemand beschikbaar is die de tijd voor u heeft.