Logo Serena spa

Wellness tuin

Wellness in eigen tuin

Een wellness tuin is een zorgvuldig ontworpen buitenruimte waar ontspanning en welzijn centraal staan. Deze groene oase combineert elementen van een wellness resort met de rust van de natuur, waardoor u in uw eigen tuin kunt genieten van een unieke wellness ervaring. Van comfortabele ligstoelen tot ontspannende waterpartijen, een wellness tuin biedt de perfecte plek om tot rust te komen en het hele jaar door te genieten van een positief effect op lichaam en geest. Een wellness tuin ontwerpen? Wij helpen u graag verder.

Een wellness tuin in 5 stappen

Stap 1: bepaal de locatie
De eerste stap in het ontwerpen van uw wellness tuin is het kiezen van de juiste locatie. Het is belangrijk om een deel van de tuin te selecteren dat rustig en afgeschermd is, zodat u optimaal kunt ontspannen. Denk hierbij aan bestaande lijnen en strakke lijnen in de tuin die kunnen helpen om verschillende zones te creëren. Dit zorgt ervoor dat u wellness in de tuin kunt integreren zonder dat het rommelig oogt.

Stap 2: kies de juiste beplanting
Een wellness tuin aanleggen: groen is essentieel voor iedere tuin. Door zijn visuele eigenschappen, natuurlijke associaties en positieve psychologische effecten laat groen u tot rust komen. Kies voor planten die niet alleen mooi zijn, maar ook een rustgevend effect hebben. Lavendel, kamille en bamboe zijn uitstekende keuzes vanwege hun kalmerende eigenschappen en mooie uitstraling.

Stap 3: voeg wellness faciliteiten toe
Wellness faciliteiten zoals een infraroodcabine, sauna of een eigen spa/jacuzzi zijn de kern van iedere wellness tuin. Deze elementen brengen het wellness resort gevoel naar uw tuin. Of u nu kiest voor een jacuzzi waar u in alle seizoenen van kunt genieten of een sauna voor de koudere maanden, het toevoegen van deze faciliteiten zorgt voor een luxueuze en ontspannende ervaring.

Stap 4: creëer zit- en ligplekken
Comfortabele zit- en ligplekken zijn onmisbaar in een wellness tuin. Van loungestoelen tot hangmatten, het neerzetten van deze elementen zorgt ervoor dat u op elk moment van de dag een plekje heeft om te ontspannen. Zorg voor een afwisseling van zonnige en schaduwrijke plekken zodat u het hele jaar door kunt genieten van wellness in uw tuin.

Stap 5: verlichting en decoratie
Goede verlichting en decoratie maken uw wellness tuin compleet. Sfeerverlichting, zoals tuinlampen en kaarsen, creëren ’s avonds een magische sfeer. Decoratieve elementen zoals stenen paden, waterpartijen en kunstwerken dragen bij aan de serene uitstraling. Door gebruik te maken van deze elementen, kunt u de rust in de tuin bevorderen en een uitnodigende sfeer creëren. 

Conclusie: creëer uw eigen wellness tuin!

Een wellness tuin is een investering in uw welzijn. Door deze stappen te volgen, kunt u een serene en ontspannende ruimte in uw tuin creëren waar u het hele jaar door van kunt genieten. Of u nu een kleine wellness tuin wilt ontwerpen of een uitgebreide wellness tuin wilt aanleggen, iedere tuin kan worden omgetoverd tot een rustgevende oase. Wilt u meer weten over het aanleggen van een wellness tuin of heeft u hulp nodig bij het ontwerp? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team van experts staat klaar om u te helpen bij het realiseren van uw droomtuin.
Floris Serena Spa

Floris staat voor u klaar
Meer vragen over dit onderwerp?
Neem contact met mij op!

Showroom bezoeken?

Tijdens de vakantie is onze showroom gewoon geopend. Door een lagere bezetting verzoeken wij u om een afspraak te maken als u ons wilt bezoeken. Zo weet u zeker dat er iemand beschikbaar is die de tijd voor u heeft.