Logo Serena spa

Langer schoon water in de jacuzzi met behulp van een ozonator

Waterkwaliteit die beter blijft

Langer schoon water in de jacuzzi met behulp van een ozonator

Om te zorgen dat u zo lang mogelijk en zonder te veel moeite van uw jacuzzi kunt genieten bouwen wij een apparaat in uw jacuzzi die zorgt dat u eindeloos kunt blijven genieten. Dit gaat om de ozonator.

Wat is ozon

We zijn allemaal wel bekend met de ozonlaag die om de aarde heen hangt. Ozongas wordt aangemaakt wanneer ultraviolet licht in aanraking komt met zuurstof. Ozon is het meest snelle desinfectiemiddel dat bekend is voor badwater. Deze vorm van desinfectie wordt in vrijwel iedere waterzuiveringsinstallatie ter wereld toegepast. Met ozon behandeld badwater is sprankelend helder, ruikt fris en heerlijk om in te verblijven.

Fris en schoon

Hoe werkt een ozonator?

Het ozongas wat wordt aangemaakt wordt samen met het water de jacuzzi ingeblazen. Dit wordt gedaan door de circulatiepomp. Doordat het samen met het water wat met kracht de jacuzzi ingespoten wordt bereikt het ook sneller het hele bad. Ozongas bestaat uit 3 zuurstofmoleculen. 2 zuurstofmoleculen zorgen voor de chemische reactie die er uiteindelijk voor zorgen dat het water gereinigd wordt. Het andere zuurstofmolecuul wat over blijft wordt afgegeven aan de lucht. Die zorgt dan voor het frisse badwater. Wanneer het ozongas wordt geïnjecteerd in het water werkt het als een sterk desinfecteermiddel. Op het moment dat het ozongas zich verbindt aan het water worden de meeste bacteriën en alle micro-organismen gedood. Hierdoor zal ook legionella niet terug te vinden in het water! Het water zal met gebruik van een ozonator jacuzzi een stuk frisser ruiken en de kans op irritaties is een stuk kleiner geworden. Met het gebruik van chloor en andere artikelen om de waterkwaliteit op peil te houden werkt de ozonator erg goed. Doordat ozongas zich in het water bevindt kan het zich aan de chloormoleculen vast klampen en ervoor zorgen dat het chloor zich veel beter ontplooit en zich eerder, sneller en beter aan de micro-organismen en bacteriën verbindt en die zo sneller elimineert.
Spa Cambridge

De juiste behandeling

De ozonator gebruiken in een jacuzzi

Als het ozongas is ingespoten in het water, blijft het ongeveer 12 uur aanwezig in het water. Na 12 uur is het ingespoten ozongas dus uitgewerkt en zal dit weer opnieuw moeten worden ingespoten. Dit regelt de jacuzzi helemaal zelf. Tijdens de plaatsing hebben de monteurs verschillende filtertijden ingesteld. Hierdoor is voor de jacuzzi duidelijk wanneer hij het ozongas moet inspuiten. Het is standaard dat het ozongas 2 keer per dag wordt inspoten om zo de meest ideale werking te hebben van de ozonator.

Ozonator jacuzzi vervangen

Na circa 2 jaar bij normaal gebruik van de jacuzzi ozonator is het aan te raden om de jacuzzi ozonator te vervangen. Mocht in de jacuzzi erg vaak gebruiken, denk aan dagelijks, is het aan te raden om deze na anderhalf jaar al te vervangen om zo de goede waterkwaliteit te blijven garanderen. De jacuzzi ozonator kunnen wij als Serena spa gewoon bij u op locatie komen vervangen. Zodat u weer heerlijk kan genieten van uw heerlijk schone en goed onderhouden jacuzzi.

Benieuwd naar al onze spa’s en mogelijkheden in één overzicht?

Bezoek onze showroom en laat u inspireren

Maak een afspraak voor persoonlijk advies!

Showroom bezoeken?

Tijdens de vakantie is onze showroom gewoon geopend. Door een lagere bezetting verzoeken wij u om een afspraak te maken als u ons wilt bezoeken. Zo weet u zeker dat er iemand beschikbaar is die de tijd voor u heeft.