Het verschil

Wat is het verschil tussen een SilverSpa en een Serena Spa

U bent op zoek naar een kwalitatieve jacuzzi met een krachtige massage. Vanzelfsprekend vergelijkt u dan de verschillende merken met elkaar. Wij begrijpen dat het voor u lastig is om door de bomen het bos te zien. In Nederland zijn er twee fabrikanten van spabaden; Serena Spa en Silver Spa. We hebben de belangrijkste verschillen voor u op een rijtje gezet.

Kwaliteit

Wanneer is een jacuzzi van goede kwaliteit?

Om de verschillende merken te kunnen vergelijken moeten we eerst antwoord geven op de vraag wanneer een jacuzzi van goede kwaliteit is. Simpel gezegd zijn er drie zaken die het allerbelangrijkst zijn bij de aanschaf van een spabad: 

1. Massagekracht
2. Isolatie en energieverbruik
3. Gebruikte Componenten

De kracht van ontspannen

1. Massagekracht

Massage van een Silver Spa
SilverSpa zegt zich in de markt te onderscheiden door spa’s te maken met een unieke massage. Wanneer u een spa koopt kunt u kiezen uit drie massagekrachten in uw spa. U krijgt dus een spa met een – in verhouding tot elkaar – zachte massage, medium massage of harde massage. Het is dus niet mogelijk al deze massagestanden in één spa te hebben die u  naar eigen wens in kunt stellen. De meest krachtige uitvoering is voorzien van een brandslang. Hierbij is één massagepomp op 1 jet aangesloten waardoor u een keiharde massagestraal in uw rug krijgt. Bij deze massage verkoopt SilverSpa een extra verzwaringskussen om te zorgen dat u niet uit uw stoel geblazen wordt.

Massage van een Serena Spa
Bij een Serena Spa kunt u de massage altijd volledig naar uw wens afstellen. In de spa zitten meerdere massagepompen met elk twee massagesnelheden. Door middel van knoppen kunt u de massage op één stoel richten of verdelen naar alle stoelen. Ook kunt u extra lucht aan de massage toevoegen wat de massage een nog veel krachtiger straal geeft. De combinatie van pompen met twee snelheden, het verdelen van de massage naar één of meerdere stoelen en het toevoegen van lucht maakt de massage compleet instelbaar. Van een hele relaxte zachte massage tot een stevige sportmassage; alles is mogelijk in een Serena Spa. 

Isolatie

2. Isolatie en energieverbruik

De isolatie is een zeer belangrijk kwaliteitsverschil van verschillende merken spa’s. Een goede isolatie geeft veel extra comfort. Een goed geïsoleerde spa koelt minder snel af waardoor bij gebruik de temperatuur van het water niet zakt door te veel warmteverlies. Maar nog veel belangrijker; een goede isolatie bespaart u honderden tot duizenden euro’s aan stroomverbruik per jaar.

Omdat de isolatie van een jacuzzi het allerbelangrijkste kwaliteitsverschil is hebben we hier een aparte pagina voor geschreven. Op deze pagina leggen we u uitgebreid de verschillende soorten isolatie van een jacuzzi uit.

De isolatie van een SilverSpa en Serena Spa in het kort samengevat;
Een Silverspa maakt gebruik van klimaatkamerisolatie. Hiermee blijft de warmte van het water onder de kuip hangen doordat de ombouw van de spa is geïsoleerd. De klimaatkamer is echter niet luchtdicht, onder andere vanwege luchtaanzuiging van de pompen. Hierdoor gaat er alsnog veel warmte verloren. Daarbij is de isolatie slechts enkele centimeters dik.

Een Serena Spa is full-foam geïsoleerd. Dit betekent dat bijna de hele binnenkant van de spa is gevuld met een dikke laag foam. Hierdoor wordt de kuip en al het leidingwerk ingepakt in een dik laag isolatie en gaat er geen warmte verloren. Dit komt ook de levensduur van uw spa ten goede doordat de isolatie drukverschillen, trillingen en temperatuurverschillen van het leidingwerk opvangt. Het is niet voor niets dat alle kwalitatieve Amerikaanse spa’s (Hotspring, Bullfrog, Caldera) zijn geïsoleerd met full-foam isolatie.

 

Fabels

Fabels over energieverbruik

Fabel 1
Laat u niet wijsmaken dat de restwarmte van de pompen uw bad verwarmt. Een pomp die veel warmte genereert is per definitie niet energiezuinig. In een kwalitatieve spa zitten zeer kleine, energiezuinige pompen. Deze draaien maar een paar uur per dag. De restwarmte hiervan is nihil. Een spa waarbij de pompen de hele dag door draaien is vanzelfsprekend ook een energievreter. 

Fabel 2
Vertrouw ook niet blindelings op een energieverbruiksgarantie. Hoeveel uw spa verbruikt is afhankelijk van veel factoren (de grote, waar de spa geplaatst wordt, met welke temperatuur water u het bad vult, hoe vaak u de spa gebruikt etc.) . Een energieverbruiksgarantie rekent alleen met het energieverbruik als de spa gevuld is met warm water, de cover dicht blijft en u de spa nooit gebruikt. Het daadwerkelijke verbruik is vele malen hoger.

Fabel 3
Soms wordt gezegd dat een spa met full-foam isolatie kostbaar is om te repareren. Dit is deels waar; doordat de foam moet worden uitgenomen en weer opgevuld kost een reparatie ongeveer één uur meer werk. De kosten hiervan wegen echter bij lange na niet op tegen de honderden euro’s energie die u per jaar bespaard.

Techniek

3. Componenten

Onder uw spa bevindt zich een hoop techniek. Pompen, besturingen, verwarmingselementen en dergelijke zorgen ervoor dat u altijd gebruik kunt maken van een comfortabel massagebad. Hoe kwalitatief een spa ook is, uiteindelijk zal dit eens kapot gaan. En dan wilt u niet voor onverwacht hoge servicekosten komen te staan.

Componenten Serena Spa

Serena Spa werkt uitsluitend met componenten van Europese of Amerikaanse fabrikanten.

Deze fabrikanten leveren hun componenten aan verschillende fabrikanten van spa’s. Hierdoor zijn de onderdelen overal op het internet verkrijgbaar. De prijzen van onderdelen zijn dus overal te vergelijken en u bent niet afhankelijk van Serena Spa voor service en onderhoud.

Fabrikanten van Serena Spa:

  • Aristech surfaces
  • Waterway Europe
  • Balboa Water Group
  • CMP spa components

Componenten SilverSpa

De technische onderdelen in een SilverSpa worden gemaakt door een kleine fabrikant uit Amerika genaamd ACC (Applied Computer Controls).

 

 Doordat deze componenten nauwelijks in spa’s van andere merken worden gebruikt bent u voor service en onderhoud (en de hoogte van de kosten) in hoge mate op Silver Spa aangewezen.