Logo Serena spa

Het kopen van
een spa

Volop genieten

Waarop letten bij het
kopen van een spa

Het aanschaffen van een spa roept bij vele mensen dezelfde vragen op. Waar kan de spa geplaatst worden? Welke verschillen zitten er tussen een goedkope en wat luxere spa? Waar moet ik bij het kopen van een spa rekening mee houden? Dit zijn allemaal vragen die wij vaak voorbij horen komen. Het aanschaffen van een spa kost simpelweg geld. Wij snappen maar al te goed dat u het budget voor een spa zo goed mogelijk besteed. Daarom staan wij altijd voor u klaar om vragen te beantwoorden.

Indien gewenst begeleiden wij u van het selecteren van de juiste spa tot installatie op locatie. In dit artikel behandelen wij een aantal vaak voorkomende vragen. Zo proberen we u alvast zo goed mogelijk voor te bereiden op het kopen van een spa. 

Vele mogelijkheden

Waar kan de spa
geplaatst worden?

Eén van de meest voorkomende vragen is waar de spa het beste geplaatst kan worden. Dit hangt voornamelijk af van uw voorkeuren en de beschikbare ruimte. Het is uiteraard mogelijk om onze spa’s in binnen en buitenruimtes te plaatsen. Denk bij buitenruimtes aan de veranda, op het dakterras of balkon, in de tuin of het terras. Onze adviseur komt graag bij u de mogelijkheden bekijken. Samen bekijken welke locaties in of rondom uw huis geschikt zijn voor het plaatsen van een spa.

Spa laten inbouwen

Wanneer u de spa wilt laten plaatsen, dan kunt u er ook voor kiezen om deze in te laten bouwen. Dat kan een volledige of gedeeltelijke inbouw zijn. Bij een gedeeltelijke ingebouwde spa is het eenvoudiger om in te stappen. Wanneer u niet voor een ingebouwde spa kiest, heeft u een opstapje nodig om in de spa te stappen. Een ingebouwde spa ontneemt u daarnaast ook geen of minder zicht, omdat deze net zo laag of niet veel hoger is dat de oppervlakte van bijvoorbeeld de tuin.

Indien gewenst nemen we alle vervolgstappen voor u uit handen. Van bouwkundige aanpassingen aan de ondergrond of fundering tot een maatwerk ombouw voor uw spa. Hierdoor kan een spa, met of zonder aanpassingen, op vrijwel elke locatie worden geplaatst.

Bel ons op 0341 -217 161 of stuur een mail met uw wensen naar info@serenaspa.nl. U zult ontdekken dat bijna alles mogelijk is.

Goed om te weten, Serena Spa levert maatwerk spa’s die volledig aansluiten op uw wensen. U heeft dus altijd een ruime keuze uit verschillende kleuren en materialen. 

Waarop letten bij het kopen van een spa

Goedkoop is duurkoop

Wat is het verschil tussen
een goedkope en luxere spa?

Er zitten een aantal verschillen tussen een goedkopere en luxere spa. In de basis zijn al deze verschillen te herleiden naar de bouwkwaliteit en gebuikte materialen. In een goedkope spa worden materialen gebruikt die kwalitatief minder zijn ten opzichte van een luxere spa. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de isolatie en het energieverbruik van een spa. Een goedkope spa die slecht is geïsoleerd zal veel meer energie verbruiken dan een luxere spa die uitstekend is geïsoleerd.

Een belangrijk aspect voor iedere spa is het energieverbruik. Het water in de spa moet natuurlijk warm gehouden worden. Daarvoor wordt dus energie gebruikt, maar er zijn meer manieren om het water warm te houden. Het warm maken van het water gaat natuurlijk door stroomverbruik. Het warm houden heeft weer te maken met isolatie en invloeden van buiten het bad. Daar valt dus meer aan te doen. 

Waarop letten bij het kopen van een spa

Goed geïsoleerd

De isolatie van een
spa is bepalend

Bij een Serena Spa wordt gebruik gemaakt van full-foam isolatie. Dat wil zeggen dat alle vrije ruimte tussen de kuip en buitenkant van de spa met foam-isolatie is gevuld. Hierdoor blijft de warmte zo goed mogelijk behouden en wordt voorkomen dat kou van buiten de spa de in het water trekt. Dit is de beste manier van isolatie en zorgt voor de laagst mogelijke energierekening wat betreft het energieverbruik voor uw spa. Hierdoor zijn de energiekosten van een Serena Spa zo’n € 500 – € 750 per jaar. Bij een slecht geïsoleerde spa liggen deze energiekosten vele malen hoger. Een luxere spa verdient zich, op basis van de energiekosten, door de jaren heen terug op.

Bodemplaat en cover

Wij raden altijd aan om een spa extra te isoleren doormiddel van een bodemplaat en een cover. Via de grond kan kou in de spa trekken en zo het water doen afkoelen. Een bodemplaat voorkomt dit grotendeels, omdat het een extra laag tussen de grond en de spa creëert. Ook de cover behoudt de warmte van de spa op het moment dat u er geen gebruik van maakt. Zeker wanneer het ’s winters koud is, is de cover belangrijk.
Spa met maatwerk ombouw met padouk

Maatwerk

Waarmee moet ik nog meer
rekening houden bij het
aanschaffen van een spa?

Zoals u al heeft kunnen lezen is het mogelijk om een spa op vrijwel elke locatie te laten plaatsen. Maar ook dat er verschillen zitten tussen een goedkope en luxere spa. Dan rest de vraag, “waar moet ik nog meer rekening mee houden bij het aanschaffen van een spa”? Het antwoord op deze vraag geven wij graag door met u mee te kijken. Onze adviseurs staan klaar om u op basis van uw situatie en wensen te adviseren.

Bij Serena Spa kunt u kiezen uit verschillende spa’s. Van een compacte tweepersoons spa tot onze zespersoons ronde spa’s. Hierdoor is er voor elke situatie een passende spa beschikbaar. De ombouw van onze spa’s worden altijd gemaakt van duurzaam Canadees cederhoud, hierbij kunt u kiezen uit verschillende kleuren. De opties zijn: Red Cedar, Natural en Grey Wash.

Bel ons op 0341 – 217 161 of stuur een mail met uw wensen naar info@serenaspa.nl. U zult ontdekken dat bijna alles mogelijk is.

Goed om te weten, Serena Spa levert maatwerk spa’s die volledig aansluiten op uw wensen. U heeft dus altijd een ruime keuze uit verschillende kleuren en materialen. 

Bezoek onze showroom en laat u inspireren

Maak een afspraak voor persoonlijk advies!

Showroom bezoeken?

Tijdens de vakantie is onze showroom gewoon geopend. Door een lagere bezetting verzoeken wij u om een afspraak te maken als u ons wilt bezoeken. Zo weet u zeker dat er iemand beschikbaar is die de tijd voor u heeft.