Spa Collectie
JACUZZI MET ZOUT WATER

Jacuzzi met zoutelektrolyse in plaats van jacuzzi met chloor

Zwemmen in een zwembad of spa met natuurlijk water is erg populair. In plaats van een zwembad leggen steeds meer mensen een zwemvijver aan, waarbij het water door planten, bacteriën en stenen op een natuurlijke wijze wordt gefilterd. Nu zijn planten in een jacuzzi vanzelfsprekend niet zo’n goed idee. Daarom is hier een andere oplossing voor bedacht. Jacuzzi’s met zoutelektrolyse. In dit artikel leggen we u de voor- en nadelen uit en helpen we de misverstanden rondom zoutelektrolyse uit de weg.

Hoe werkt een jacuzzi met zout water?

Zout bestaat uit natriumchloride. Bij zoutelektrolyse wordt door middel van elektroden het natrium van de chloride gescheiden. Het zout wordt dus eigenlijk omgezet in chloor. Met een zoutwater jacuzzi meet u dus nog steeds chloor in uw bad! Dit chloor is alleen wel veel zuiverder en minder agressief voor de huid dan het standaard chloor wat u kent.

Risico’s van zoutelektrolyse

Een zoutelektrolyse zorgt ervoor dat er continue chloor in het water wordt toegevoegd. Het is dus geen automatisch systeem, maar dient continue gedoseerd te worden. De hoeveel dosering er nodig is, is afhankelijk van het zwemgedrag. Wanneer er te veel wordt gedoseerd is dit direct schadelijk voor uw eigen gezondheid en voor de spa. Uw kuip, leidingwerk, bedieningsknoppen en de elektra kan binnen korte tijd aangevreten worden.

Bij het toedienen van chloor in uw spa is dit risico veel kleiner omdat u tabletten toedient. Dit heeft u zelf in de hand terwijl u bij een zoutelektrolyse veel minder zicht hebt over hoeveel zout er wordt toegediend.

HET ALTERNATIEF

Alternatieven voor een zoutwater jacuzzi

Zonder de nodige kennis en ervaring is het gebruik van een zoutelektrolyse apparaat erg complex. Daarbij brengt zoutelektrolyse de nodige risico’s met zich mee voor uw gezondheid en voor de levensduur van de spa. Serena Spa werkt dan ook niet met zoutelektrolyse. In plaats daarvan werken wij met eenvoudige alternatieven.

Alternatief 1: Waterbehandelingsproducten met nauwelijks gebruik van chloor

Met de juiste waterbehandelingsproducten is het mogelijk uw waterkwaliteit op orde te houden zonder gebruik te maken van chloor. Eén van de beste producten hiervoor is Aquafinesse. AquaFinesse® is een natuurlijk, milieuvriendelijk waterbehandelingssysteem.

Met Aquafinesse® wordt de huid van bacteriën als het ware opengebroken. Het gevolg is dat bacteriën blootgesteld worden aan de ‘buitenwereld’ zodat ze op dat moment erg kwetsbaar zijn. Een minimale hoeveelheid ontsmettingsmiddel volstaat nu om de bacteriën doeltreffend te vernietigen.

Een Aquafinesse spa watercarebox voor 6 maanden kost slechts € 119,-.

Alternatief 2: Automatische chloor- en Ph regeling

Met een automatisch chloor/ph doseersysteem heeft u geen omkijken meer naar uw waterkwaliteit. Het doseersysteem meet continue de waarden in uw jacuzzi en voegt naar behoefte chloride en zuur toe aan uw water. Hierdoor is de chloorwaarde en Ph-waarde van uw spa altijd perfect op pijl. Dit zorgt voor kristalhelder water wat heerlijk zacht voor de huid is.

U bent gegarandeerd dat er nooit te veel chloor in het water zit wat irritatie aan uw huid veroorzaakt.

De kosten van een automatisch doseersysteem zijn afhankelijk van de situatie en uw wensen. Onze adviseurs vertellen u graag wat er mogelijk is. Bel 0341-217 161 en vraag naar de mogelijkheden.

JACUZZI MET OF ZONDER ZOUT EN CHLOOR

Conclusie

  • Een zoutwater spa maakt nog steeds gebruik van chloor.
  • Een zoutwater spa is geen automatisch systeem maar moet continue handmatig gedoseerd worden.
  • Overdosering van een zoutwater jacuzzi is erg schadelijk voor uw gezondheid en de levensduur van de jacuzzi.
  •  De juiste waterbehandelingsproducten of een automatisch doseersysteem zijn betere alternatieven dan zoutelektrolyse.