Serena Spa logo

Zoutwater
Jacuzzi

Oersterke 4-laagse kuip

Jacuzzi met zoutelektrolyse
in plaats van jacuzzi met chloor

Hoe zorgen wij ervoor dat u veilig en duurzaam kunt genieten van uw Serena spabad? Voor wie wat dieper in de technische details duikt – en dat doen wij als specialist graag – is er veel winst te behalen voor een optimale wellness-beleving. Zo is het onderhoud van uw spabad essentieel. Maar welke werkwijze is nu het beste? Zoutelektrolyse, chloor of toch iets anders?

Zoutelektrolyse bij spabaden
Zoutelektrolyse zorgt ervoor dat er continu chloor aan het water wordt toegevoegd. Dit wordt gedaan met een zoutelektrolyse-apparaat. Zonder de nodige kennis en ervaring is het gebruik van een zoutelektrolyse apparaat erg complex. Wanneer er te veel wordt gedoseerd, is dit direct schadelijk voor uw eigen gezondheid én voor uw jacuzzi. Uw kuip, leidingwerk, bedieningsknoppen en elektra kunnen binnen korte tijd aangetast worden. De juiste dosering is dus van groot belang en deze is afhankelijk van het zwemgedrag en de gebruiksintensiteit.

Chloor voor het onderhoud van uw spabad
Bij het toedienen van chloortabletten in uw spa, verkleint u het risico van te veel of te weinig ten opzichte van zoutelektrolyse. U heeft meer controle op de hoeveelheid en het moment van gebruik. U bepaalt bij intensiever gebruik zelf om meer chloor te gebruiken en heeft de dosering dus letterlijk zelf in de hand. Toch heeft chloor ook nadelen. Als je het niet zorgvuldig gebruikt, kun je ook hier te veel van gebruiken en schade aan de huid en ogen veroorzaken. Bovendien is chloor niet milieuvriendelijk.

Het alternatief

Alternatieven voor een
zoutwater jacuzzi

Serena Spa werkt bewust niet met zoutelektrolyse en gebruikt eenvoudige alternatieven voor chloor.

Alternatief 1: Waterbehandelingsproducten met minimaal gebruik van chloor

Met de juiste waterbehandelingsproducten is het mogelijk uw waterkwaliteit op orde te houden zonder gebruik te maken van chloor. Eén van de beste producten hiervoor is Aquafinesse. AquaFinesse® is een natuurlijk, milieuvriendelijk waterbehandelingssysteem.

Met Aquafinesse® wordt de huid van bacteriën als het ware opengebroken. Het gevolg is dat bacteriën blootgesteld worden aan de ‘buitenwereld’ zodat ze op dat moment erg kwetsbaar zijn. Een minimale hoeveelheid ontsmettingsmiddel volstaat nu om de bacteriën doeltreffend te vernietigen.

Een Aquafinesse spa watercarebox voor 6 maanden kost slechts € 119,-.

Alternatief 2: Automatische chloor- en Ph regeling

Met een automatisch chloor-ph-doseersysteem heeft u geen omkijken naar uw waterkwaliteit. Het doseersysteem meet continu de waarden in uw jacuzzi en voegt naar behoefte chloride en zuur toe aan uw water. Hierdoor zijn de chloorwaarde en Ph-waarde van uw spa altijd perfect op pijl. Dit zorgt voor kristalhelder water wat heerlijk zacht voor de huid is. U voorkomt gegarandeerd irritatie aan de huid en ogen.

De kosten van een automatisch doseersysteem zijn afhankelijk van de situatie en uw wensen. Onze adviseurs vertellen u graag wat er mogelijk is. Bel 0341-217 161 en vraag naar de mogelijkheden.

Conclusie

  • Een zoutwater spa maakt nog steeds gebruik van chloor.
  • Een zoutwater spa is geen automatisch systeem maar moet continu, handmatig gedoseerd worden.
  • Overdosering van een zoutwater jacuzzi is erg schadelijk voor uw gezondheid en de levensduur van de jacuzzi.
  • De juiste waterbehandelingsproducten of een automatisch doseersysteem zijn betere alternatieven dan zoutelektrolyse. 
Spa Barcelona

Bezoek onze showroom en laat u inspireren

Maak een afspraak voor persoonlijk advies!

Showroom bezoeken?

Tijdens de vakantie is onze showroom gewoon geopend. Door een lagere bezetting verzoeken wij u om een afspraak te maken als u ons wilt bezoeken. Zo weet u zeker dat er iemand beschikbaar is die de tijd voor u heeft.