Serena Spa logo

Gezondheidsvoordelen van een jacuzzi

Massagekracht

Heb jij twijfels om een jacuzzi te kopen? Dan gaan deze gezondheidsvoordelen jou zeker overhalen! Want is een jacuzzi gezond?

Sportartsen en andere medische deskundigen zijn het erover eens: een jacuzzi heeft niet alleen een ontspannend effect, maar is ook goed voor de gezondheid. Het borrelende water en de jets hebben verschillende positieve werkingen op het lichaam. De masserende waterstromen stimuleren de huid, spieren en weefsels en zorgen voor een verbeterde hartwerking, bloedsomloop en stofwisseling. Dit alles heeft een verkwikkende en verfrissende uitwerking. Een bad in een jacuzzi helpt ook tegen het volgende:

Fibromyalgie

Mensen met fybromyalgie hebben te maken met een veel hogere spierspanning dan mensen zonder fibromyalgie. De extreme spierspanning kan de oorzaak zijn van de vaak ernstige spier en gewrichtspijn die hoort bij fibromyalgie. Het warme water en de massage stralen van een jacuzzi kunnen bijdragen aan (pijn)verlichting op de spieren, hierdoor kunnen de spieren ontspannen. Het zorgt er namelijk voor dat de druk op de spieren en gewrichten verminderen wat vervolgens de bloedsomloop stimuleert. Dit zorgt voor pure ontspanning.

Stressvermindering en betere slaap

Door het warme water en de ontspannende werking van de masserende jets gaat heel je lichaam ontspannen. Dit kan helpen bij het verminderen van stress en spanning, waardoor je gemakkelijker in slaap kunt vallen en beter kunt doorslapen.

Een mooie huid

De hoge temperatuur van het water zorgt ervoor dat je poriën open gaan staan. Viezigheid zullen hierdoor eerder je huid verlaten. Hoe vaker je in de jacuzzi zit, hoe beter je bloedcirculatie wordt wat zorgt voor stralende huid!

Bloeddruk verlagend

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat regelmatig in een jacuzzi zitten een positieve invloed heeft op je bloedruk. Door regelmatig in een jacuzzi te zitten stabiliseer je je bloedruk. Wel adviseren wij om bij het afkoelen niet onder een koude douche te stappen maar onder een lauwe douche zodat de bloeddruk niet weer gaat stijgen. De warmte van het water en de masserende werking van de jets verbeteren de bloedstroom in het lichaam en helpen nieuwe cellen aan te maken, waardoor het lichaam sneller kan herstellen van blessures.

Endorfine:

De combinatie van warmte en de masserende jets zorgen ervoor dat je lichaam endorfine produceert. Dit noemen ze ook wel gelukshormonen! Deze feel-good hormonen stimuleren je humeur van nature. Hierom ben je na een jacuzzi-sessie beter gewapend tegen de uitdagingen van het dagelijks leven.

Calorieverbranding

Uit een studie is gebleken dat je in een warm bad van een uur evenveel calorieën verbrand als tijdens een wandeling van rond de dertig minuten. Makkelijker calorieën verbranden kan dus niet!

Is een jacuzzi in de winter extra gezond?

De voordelen die u ervaart zijn in de zomer als de winter te voelen. In de winter is het gunstig effect van het warme water voor uw gevoel sterker omdat de buitentemperatuur kouder is. Het is dus heerlijk om in de winter veel gebruik te maken van uw jacuzzi, de gezondheidsvoordelen zijn daarbij niet extra gezond in vergelijking met de zomermaanden.

Conclusie

Ons antwoord op de vraag : “is een jacuzzi gezond?” Er zijn volgens ons in ieder geval genoeg redenen om regelmatig in uw jacuzzi te gaan zitten!

Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u na het lezen van deze blog graag meer informatie over de spabaden van Serena Spa of wilt u een spa testen om een aantal directe voordelen meteen te ervaren? Maak dan hier uw afspraak.

TIP: Lees ons blog “voordelen van een spa” voor nog meer voordelen!

Daisy Serena Spa

Daisy staat voor u klaar
Meer vragen over dit onderwerp?
Neem contact met mij op!

Showroom bezoeken?

Tijdens de vakantie is onze showroom gewoon geopend. Door een lagere bezetting verzoeken wij u om een afspraak te maken als u ons wilt bezoeken. Zo weet u zeker dat er iemand beschikbaar is die de tijd voor u heeft.