Logo Serena spa

Jacuzzi en zwangerschap

Massagekracht
Als u zwanger bent heeft u soms extra zin om even te ontspannen in bijvoorbeeld een Jacuzzi. Even tot rust komen en genieten van het warme water. Nu is de veel gestelde vraag dan ook; Is het wel zo veilig om in een Jacuzzi te zitten en waar moet u op letten?

Bekijk onze spa’s

Zwanger en jacuzzi

Waar men soms denkt dat u beter niet in een spa of jacuzzi kunt zitten tijdens de zwangerschap, is dat niet helemaal waar. Het ligt namelijk aan de omstandigheden. Het is bijvoorbeeld belangrijk om goed op de watertemperatuur te letten. Men raadt aan om de temperatuur zeker niet hoger dan 38 graden Celsius te zetten. Daarnaast is het ook verstandig om niet veel langer dan 10 a 15 minuten te blijven zitten. Langer is niet schadelijk, maar een kort gebruik van de spa als u zwanger bent is beter.

Uiteraard zijn er wel uitzonderingen. U kunt bijvoorbeeld de jacuzzi beter vermijden als u tijdens de zwangerschap last hebt van een hoge bloeddruk. De warmte helpt hieraan namelijk niet mee. Verder is het af te raden om vanaf 32 weken nog in een jacuzzi te gaan. Je kunt vanaf 32 weken namelijk al enige ontsluiting hebben, waardoor er bacteriën makkelijker naar binnen kunnen dringen. Het risico op infecties is dan groter. 

Jacuzzi Lelystad kopen

Optimaal genieten

Tot slot hebben we nog een aantal tips voor u zodat u extra veilig kunt genieten van de jacuzzi als u zwanger bent:
  • Koop een thermometer als uw jacuzzi dit niet standaard aangeeft. Zo kunt u gemakkelijk de temperatuur van het water in de gaten houden. In de meest ideale omstandigheden is het water niet warmer dan 38 graden.
  • Zorg ervoor dat het water goed schoon is. Zo loopt u minder snel infecties op.
  • Bent u uitgebubbeld? Stap dan vervolgens niet in een koud dompelbad of koude douche! Een snelle transitie van warm naar koud water kan een schokeffect creëren voor uw lichaam, wat niet goed is voor de gezondheid en groei van uw baby. Vermijd daarom een koud bad of douche.
  • Houd uw lichaam goed in de gaten. U weet wat u gewend bent en wat goed is voor u en voor uw baby.
  • Geniet ook vooral!
Vertrouwd u het toch niet helemaal en heeft u nog vragen neem dan vooral contact op met uw verloskundige. Zij weten alles over uw gezondheid en dat van uw baby waardoor zij het beste advies kunnen geven.

Bekijk onze spa’s

Daisy Serena Spa

Daisy staat voor u klaar
Meer vragen over dit onderwerp?
Neem contact met mij op!

Bezoek onze showroom en laat u inspireren

Maak een afspraak voor persoonlijk advies!

Showroom bezoeken?

Tijdens de vakantie is onze showroom gewoon geopend. Door een lagere bezetting verzoeken wij u om een afspraak te maken als u ons wilt bezoeken. Zo weet u zeker dat er iemand beschikbaar is die de tijd voor u heeft.