Serena Spa logo

Jacuzzi buiten

Kan een jacuzzi buiten geplaatst worden?

Een jacuzzi buiten

Een veel voorkomende vraag is “kan een jacuzzi ook buiten geplaatst worden? “ Het antwoord is duidelijk en simpel: Ja! Buiten een jacuzzi laten plaatsen is juist een aangename plek. Voor de beleving, temperatuur van buiten in combinatie met de temperatuur van het spa water en de gezondheidsvoordelen is een jacuzzi buiten een ware musthave.

Compleet andere beleving

Binnen of buiten

Laten we allereerst duidelijk maken dat een jacuzzi in de tuin of een jacuzzi binnen beide goede opties zijn. Waar de jacuzzi het beste geplaatst kan worden is natuurlijk per situatie verschillend. Sommige klanten hebben de mogelijkheid om een spa zowel binnen als buiten te plaatsen. Het voordeel van een spa binnen is voornamelijk omdat u geen extra stappen hoeft te nemen om gebruik te maken van uw spa. Je kunt er instappen wanneer u wilt, zelfs zonder slippers aan te hoeven trekken, ook heeft u geen last van weersinvloeden. Een jacuzzi buiten heeft zo ook zijn voordelen. De beleving is compleet anders dan een jacuzzi binnen, een jacuzzi buiten zorgt ervoor dat u meer kunt genieten van uw tuin en de weersomstandigheden. In de zomer kan het bad dienen als een verkoeling tijdens de warme dagen en tijdens de winter is het juist heerlijk om op te warmen in het warme water.

Trend

U zult vast meegekregen hebben dat het tegenwoordig een trend is om een ijsbad te hebben. Dit geeft onder andere een energieboost, werkt verfrissend en zorgt ervoor dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Ditzelfde effect kunt u in de winter creëren door tijdens uw spasessie even uit het bad (kort) de kou te trotseren om daarna weer heerlijk te verwarmen in het warme water (tussen de 37 en 40 graden) van uw jacuzzi.

Een oase van ontspanning in elke buitenruimte

Jacuzzi kopen
buiten

Een jacuzzi is een luxueuze toevoeging aan elk huis. Een jacuzzi brengt tal van voordelen met zich mee. Onze spabaden worden in Harderwijk gebouwd, een echt Nederlands product dus! In de markt ziet u veel spabaden die afkomstig zijn uit China of Amerika, hoe gaaf (en handig) is het om een spa in de tuin te hebben die volledig geproduceerd is in Nederland?! Onze showroom en fabriek is gevestigd in het sfeervolle Harderwijk .

Al onze spa’s kunnen buiten geplaatst worden, daar hoeven wij geen speciale aanpassingen voor te doen. De spabaden kunnen in de meeste gevallen ook ingebouwd worden.

Een kleine tuin of een balkon? Ook dit is geen probleem, ons kleinste spa model de Melbourne heeft een afmeting van 155x216x78 cm en is daarom geschikt voor de kleinste ruimtes. Deze Melbourne spa is ontworpen om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte zonder in te leveren op comfort en functionaliteit. Onze spa past moeiteloos in hoeken, op terrassen of zelfs op balkons, waardoor je een oase van ontspanning kunt creëren in elke buitenruimte. De beste jacuzzi voor buiten in een kleine tuin! 

Spa Barcelona

Een sfeervolle wellness hoek

Privacy

Zit u in over uw privacy met een spa in de tuin? Dan zijn er prachtige mogelijkheden om uw privacy te behouden. Tijdens een advies gesprek kijkt onze adviseur met u mee om de juiste plek voor uw spa uit te zoeken. De locatie voor u spa is namelijk al erg bepalend voor uw privacy.

Een andere mogelijkheid die privacy kan bieden zijn tuin schermen. Dit zijn vaak niet de mooiste items van uw tuin maar door een scherm in een natuurlijke stijl te plaatsen kan dit juist een sfeervolle wellness hoek worden. Denk bijvoorbeeld aan schermen gemaakt van wilgen of een scherm met mos kan ook heel gaaf zijn.
Als er genoeg ruimte is kan een spa ook onder een overkapping geplaatst worden. Op deze manier bent u er zeker van dat u genoeg privacy houd. Lees meer in dit blog over een jacuzzi onder overkapping.

Als laatste mogelijkheid kunt u een coverlift gebruiken voor extra privacy. Ons coverlift model “easy” blijft als een muur naast de spa omhoog staan. De coverlift dient dan als windscherm en als privacy scherm. Op de afbeelding hieronder is de coverlift Easy te zien. 

Ronde spa met zwarte afwerking

Verwarmen in de winter, verkoelend in de zomer

Temperatuurregeling

Net als bij een binnen jacuzzi kan je in een buiten jacuzzi de temperatuur naar wens in stellen en regelen. Ongeacht het seizoen kunt u de watertemperatuur aanpassen aan uw persoonlijke voorkeur. In de winter kunt u het water lekker warm maken voor een ontspannende warme duik, terwijl u in de zomer de temperatuur kunt verlagen voor verfrissing en verkoeling. Dit geeft u de flexibiliteit om je jacuzzi aan te passen aan je behoeften en comfortniveau.

Ondergrond jacuzzi buiten

Door het gewicht van uw jacuzzi is het belangrijk om goed naar de ondergrond te kijken. De ondergrond moet vlak zijn en het gewicht van een jacuzzi gevuld met water kunnen dragen. Wanneer de ondergrond niet voldoet aan de eisen kan dit schade toebrengen aan uw spa. Zorg er daarom voor dat de spa niet kan verzakken. U kunt hierbij kiezen voor één van de volgende ondergronden.
  • Gewapende betonnen plaat van 10 cm dik
  • Een betegelde vloer
  • Of zelf een houten vlonder. Wel is het hierbij van belang dat deze stevig genoeg is. Dit kunnen onze adviseurs voor u controleren.
Om er zeker van te zijn dat u de juiste ondergrond kiest kunt het beste contact opnemen met één van onze adviseurs.
Spa Chicago

Full-foam-isolatie

Weersinvloeden en
onderhoud

Een vraag die altijd weer terug komt tijdens een advies gesprek is “ kan de spa tegen verschillende weersinvloeden?” Door het gebruik van de beste materialen zijn onze spabaden bestand tegen alle weersinvloeden. Ook de hoge kwaliteit cover kan tegen alle 4 de seizoenen.

Wanneer u kiest voor een houten omkasting moet u er wel rekening mee houden dat deze op den duur gaat verkleuren door de weersomstandigheden. Bij de ene klant gaat dit sneller dan bij de andere klant.

Ook over het onderhoud hoeft u niet in te zitten als onze jacuzzi buiten wordt geplaatst, in dit blog leest u meer over het onderhoud van een spa. 

Isolatie

Dankzij onze unieke full-foam-isolatie, verbruikt een Serena Spa per maand slechts 100 – 150 kWh bij intensief gebruik. En dat is een substantieel verschil met andere merken.

Met full-foam isolatie wordt de hele binnenzijde van uw spa ingepakt. Niet alleen de kuip maar ook de honderden meters leidingwerk onder uw spa worden hiermee zorgvuldig en volledig geïsoleerd.

Voordelen full-foam isolatie

  • De allerbeste isolatiewaarde en de laagste energierekening.
  • De kuip en al het leidingwerk zijn volledig geïsoleerd.
  • Het leidingwerk wordt ondersteund, waardoor er minder kans is op lekkages.
  • Het warme water geeft geen warmte af aan de omgeving.

Naast full foam maken wij ook gebruik van een ander soort isolatie namelijk; Klimaatkamer isolatie. Met deze isolatie benutten we de volledige restwarmte van de pompen om het water van de spa te verwarmen. Door de samengeperste zilverfolieplaat-isolatie welke vervaardigd is uit eco isolatie van 30 mm dik, of ook wel recticel plaat genoemd houden we de warmte binnen de “kamer”. Wij passen deze isolatie toe in – en onder het frame waardoor we een afgesloten “kamer” krijgen waarbij de warmte van de kuip en leidingen binnenblijft.

Vanzelfsprekend is een lage omgevingstemperatuur van de jacuzzi een belangrijke reden waardoor de jacuzzi afkoelt. Kou die uit de grond omhoogtrekt is echter ook een belangrijke oorzaak van warmteverlies. Een goede jacuzzi staat daarom niet direct op de grond maar heeft een voorgevormde bodemplaat. Hierdoor ontstaat er een luchtlaag tussen de grond en de jacuzzi. Alleen het frame van de jacuzzi rust op de grond.
Doordat wij onze spabaden zelf bouwen kunnen wij een goede en juiste isolatie aanbieden.

Plan een afspraak in

Hoe nu verder?

Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor een inbouw jacuzzi binnen of buiten? Wij helpen u graag verder met het maken van plannen.

Onze adviseurs maken graag een afspraak om de plannen te bespreken.

Om tot een offerte te komen is het belangrijk dat wij alle vragen van u beantwoord hebben en wij volledig op de hoogte zijn van uw wensen. De offerte is namelijk afhankelijk van het type spabad, de samenstelling, de waterbehandeling, de bereikbaarheid en verdere wensen.

Plan hier uw afspraak met één van onze adviseurs. Liever een videocall of een afspraak bij u thuis? Neem contact op met één van onze medewerkers om uw afspraak direct te plannen. 

Showroom bezoeken?

Tijdens de vakantie is onze showroom gewoon geopend. Door een lagere bezetting verzoeken wij u om een afspraak te maken als u ons wilt bezoeken. Zo weet u zeker dat er iemand beschikbaar is die de tijd voor u heeft.